11.12.15

Jak ochránit a uzamknout Google Chrome heslem


Víte, že Google Chrome můžete (například na pracovním počítači) ochránit heslem? Jediné, na co nesmíte zapomínat, je odhlašovat se. Po každém odhlášení pak uvidíte pro opětovné přihlášení obrazovku jako na obrázku.

Nastavení vám zároveň umožní spravovat další účty a dokonce je sledovat nebo omezit dětskými zámky díky dozorovaným účtům.



  1. Přejděte do nastavení nebo zadejte do pole webové adresy: chrome://settings/
  2. Vyhledejte sekci "Lidé."
  3. Klepněte na "Přidat uživatele" a přidejte další uživatelský účet (ať už jej budete používat nebo ne) nebo rovnou zadejte: chrome://settings/createProfile
  4. Zaškrtněte "Umožnit kontrolu a zobrazení webových stránek..."
    - více informací naleznete v nápovědě Chrome
    - na webu: Chrome - dozorované účty nazývaném také: Panel dozorovaného uživatele - můžete nastavit podrobnosti o oprávnění a sledování dozorovaného uživatele (kterého jste vytvořili v 3. kroku)
  5. Hotovo. Vpravo nahoře (ve Windows vedle ikon pro práci s oknem: zavření / minimalizaci okna) poklepáním na jméno uživatele a vybráním "Ukončit a použít rodičovský zámek" se odhlásíte a tím ochráníte prohlížeč heslem.
Myslete na to, že sám Google v nápovědě zmiňuje: "Doporučujeme vám sdílet počítač pouze s lidmi, kterým důvěřujete. Možnost Ukončit a použít rodičovský zámek chrání vaše soukromí, ale neochrání vás před zlovolnými útoky jiných uživatelů."



Ondřej Vltavský

Autor & editor

Má rád vybrané technologie. A pokud si je pořídí, rád o nich napíše nebo poradí.

0 komentářů:

 
biz.