17.11.22

Pětihvězdičkový Pixel 7 Pro 5G bez 5G, se kterým se občas nedovoláte

 


Jak byste ohodnotili pětihvězdičkový 5G telefon bez podpory 5G? Koneckonců, jak byste ohodnotili pětihvězdičkový telefon, se kterým - a na který - se občas nedá dovolat? Tedy dá, i v Česku - ale se zahraniční SIM kartou. 

Země, ve kterých Pixel podporuje 5G 

Jistěže se vám může zdát úvodní odstavec přísný, nicméně už je to takový kolorit Googlu - dříve nefunkční Google Pay v Česku se dal obejít zahraničním - obvykle německým - platebním profilem. Nefungující Google asistent přepnutím telefonu do podporovaného jazyka. A zbytek řešila VPN. Jenomže umělé zablokování 5G pro nepodporované země bez rootu telefonu neobejdete jinak, než používáním podporované zahraniční - nejspíše německé - SIM karty. Ano, Němec v Česku na stejném telefonu 5G chytí a vy ne.

A už ze všeho výše uvedeného tušíte, že nemůžete od Googlu očekávat, že 5G na 5G telefonu pro vás zprovozní. A co hůře - zdá se, že se občas prostě nedá dovolat - telefon se sítě neudrží.



Stává se to především při přechodu mezi sítěmi, při vstupu do metra. Prázdný signál na fyzické i virtuální SIM kartě u dvou různých operátorů najednou je situace, kterou v pražském metru zažívám.

Vynucení sítě přes skryté menu nepomáhá - jen zapnutí a vypnutí režimu letadlo. Až poté vám dorazí esemeska o zmeškaném hovoru. Situaci zlepší aktivace 2G sítí. A to má samozřejmě své důsledky.



Takže jak ohodnotit pětihvězdičkový 5G telefon bez 5G na který se občas nemusí dát dovolat?

Pixel 7 (Pro) musí být v podporovaných zemích skvělý telefon a v Česku si jej s LTE určitě užijete. Jenom se zamyslete nad tím, že zaplatíte vybavení, které nebudete moct uměle využít. A že zaplatíte stejně ne-li více, než Němci, ale v některých ohledech dostanete méně české muziky.

Doporučené odkazy:








Ondřej Vltavský

Autor & editor

Má rád vybrané technologie. A pokud si je pořídí, rád o nich napíše nebo poradí.

0 komentářů:

 
biz.