27.2.15

Android Wear: top základní aplikace, které musíte vyzkoušet

Android Wear
Pokud patříte mezi čerstvé majitele chytrých hodinek se systémem Android Wear, jistě se vám bude hodit seznam aplikací, které vyzkoušet. Základní aplikace jako Google Mapy nebo Google Keep při tom vynecháme.

A pokud patříte mezi dlouhodobé majitele, možná se vám bude hodit pár tipů, které uvnitř naleznete - třeba na to, jak nechat pravidelně měřit tepovou frekvenci a automaticky ji ukládat do Google Fit nebo jak nainstalovat vzhled, který není na Google Play.

Počasí: 


Bright Weather - designové počasí na telefonu a dešťové přeháňky na ruce

Bright Weather je designově velmi povedená aplikace, která dokáže zasílat notifikace v určených intervalech na vaše hodinky s informací o stavu počasí, teplotě a výhledu. Hlavní výhodou je, že zobrazí riziko dešťových a sněhových srážek na příští hodiny.

Můžete si také nastavit inteligentní oznámení (alarmy pro jednotlivé oblasti) pokud teplota přesáhne nastavené hranice nebo jen včasné upozornění - například: jak bude o víkendu na chatě.

Bright Weather je v základní verzi s reklamou, uvnitř ji lze in-app nákupem odstranit. Na hodinkách se však žádná nezobrazuje.


Sport:


Endomondo - přehled sportovní aktivity včetně tepu na podívání

Co může být lepšího, než vidět při běhu, jízdě na kole nebo jakémkoli jiném sportu, aktuální rychlost, počet ujetých kilometrů anebo tep? Můžete si vybrat, kterou informaci chcete vidět na třech obrazovkách. A v případě, že se vám aplikace minimalizuje, pokud je na tabletu aktivní, vždy uvidíte minimálně rychlost a ujeté/uběhnuté kilometry.

Endomondu konkurují aplikace jako Runtastic, nicméně musíte mít pro každý sport jinou aplikaci a především v době psaní tohoto článku nezapisují z hodinek tep. Zmínku si zaslouží za to, že je spárován s Google Fit, což Endomondo neumí.


Google Fit - sleduje každý krok, kontrolujte každou svou aktivitu

Mít nainstalovaný Google Fit je pro Android Wear naprostý sportovní základ. Aplikace automaticky sleduje vaši aktivitu (pohyb) a kroky. Právě zde zamrzí nekompatibilita s Endomondem, kdy - pokud chcete analyzovat své sporty - musíte na webové stránce nebo v aplikaci zpětně určovat, jaký sport jste (a jak dlouho) dělali.

Ručně můžete dále zadávat svou váhu a nechat kontrolovat tep.

Zamrzí, že aplikace sama informace o tepu pravidelně nesbírá. Nicméně zde vypomůže Heart Rate OS for Android Wear.


Heart Rate OS for Android Wear - sbírejte pravidelně informace o tepu pro Google Fit

Z nějakého důvodu Google Fit automaticky nesbírá informace o tepu z vašich hodinek. Pokud je vaším přáním tuto informaci v Google Fitu mít, Heart Rate OS for Android Wear ji bude buď co půl hodiny nebo co hodinu sbírat a do Google Fitu posílat.

Existuje i Heart Rate OS PRO Key, který odemkne pokročilé funkce mezi které patří častější nebo naopak méně častější kontrola tepu, případně podrobnější vykreslení tepu v grafu.

Cena klíče je necelých 50 Kč. Google Fit potom zobrazuje v popisku grafu nejnižší a nejvyšší hodnotu a vykreslí zprůměrovanou.


Ať už se rozhodnete na Google Play v sekci Ciferníky pro jakýkoli vzhled, Specialized Bikes Watch Face z obrázku je určitě základ, který oceníte.

Můžete měnit barvu podle oblečení nebo nálady a červená linka, kterou vidíte, ukazuje pravděpodobnost srážek. Rozhodně tak doplní i sportovní aplikace.

Pokud jej používáte, umí i: "Ambient Mode," ale na výdrži hodinek se to negativně projeví. 



WatchMaker Watch Face - nainstalujte další nebo vlastní ciferníky *.watch

Pokud vám nestačí nabídka ciferníků na Google Play, pokud chcete nainstalovat ciferník *.watch, který jste našli na internetu, nebo dokonce chcete vytvořit vlastní, budete potřebovat WatchMaker Watch Face.

Některé funkce nemusí být dostupné v základní verzi, v takovém případě je samozřejmě najdete v té placené.

A to je z tipů na aplikace pro mobil vše. Pokud chcete znát další tipy, doporučuji projít celou sekci Android Wear tohoto blogu.



Znáte i další aplikace, které vám na zápěstí pomohly? Podělte se o ně prosím v komentářích.

Ondřej Vltavský

Autor & editor

Má rád vybrané technologie. A pokud si je pořídí, rád o nich napíše nebo poradí.

0 komentářů:

 
biz.